waar wonen en natuur samenkomen

Uden, een groot dorp met stadse allure

Voorzieningen Uden de Ruiter

Woon jij straks in Uden de Ruiter, dan heb je alles binnen handbereik. Een avondje lekker uit eten in Uden met je gezin, jouw vrienden ontmoeten bij de voetbalclub of op vrijdagmiddag een borrel doen op jouw favoriete terras? Alles is in de buurt, hoe fijn is dat! Nieuw wonen en direct genieten van alle voorzieningen die er zijn. We zetten ze voor je op een rij.

Voorzieningen in de omgeving

Duurzaam wonen in Uden

Een nieuwbouwwoning? Dat is wel zo makkelijk én kan behoorlijk schelen in de maandelijkse energielasten. Makkelijk omdat je bij de keuze voor nieuwbouw niet meer hoeft na te denken over een toekomst waarin er geen gasaansluiting meer is. Deze woningen zijn immers al zonder gasaansluiting gebouwd en beschikken ook nog eens over de nieuwste installaties als het gaat om het verwarmen van je woning en elektriciteit opwekken. Hiermee kun je dus met een gerust hart vooruit. Deze maatregelen zorgen ook (bij normaal verbruik) voor een lagere energierekening dan in een bestaande woning van dezelfde grootte.

Bodemwarmtepomp

Alle woningen in De Ruiter krijgen een bodemwarmtepomp. Dit is een duurzame manier om je woning te verwarmen. Deze warmtepomp haalt warmte uit de bodem en geeft deze af binnen in huis. In de zomer werkt dit principe precies andersom. Dan kan de bodemwarmtepomp via de vloerverwarming je woning ook koelen!

Om te beginnen heb je in je woning een warmtepomp die de binnengekomen warmte of kou afgeeft aan het vloerverwarmingssysteem en het boilervat voor warm water. Het boilervat heb je in huis om warm water op te slaan. Het boilervat en de warmtepomp bestaat bij de woningen in De Ruiter uit een all-in-one oplossing. Natuurlijk wordt dit netjes weggewerkt in de technische ruimte van de woning. Om uiteindelijk de verwarming en koeling te regelen, hangen er temperatuurregelaars aan de muur.

Zonnepanelen

Alle woningen in De Ruiter krijgen 9 zonnepanelen. Dit is een duurzame manier om je woning van elektriciteit te voorzien. Het werkt als volgt: op het dak van je woning liggen zonnepanelen. Het licht van de zon wordt in de panelen omgezet in energie; stroom dus! Die stroom kun je direct gebruiken in huis. De zonnepanelen compenseren het elektra verbruik van de warmtepomp.